18.10.2011

Krakovalaiset Leivokset

Helppotekoinen leivonnainen joka katoaa nopeasti..

                                                          Murotaikina 19x 26 cm
Väliin joko puolukka tai mustaviinimarjan hilloa

                                                 Nostele valkuisvaahtoa hilloin päälle

Valmis !

Murotaikina :
100 gr. voita
65 gr sokeria
165 gr jauhoja
1/2 tl.leivinjauhetta
1 keltuainen
Tee murotaikina. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ,keltuainen ja sokeri ,sekoittaa hyviin keskennään.Lisää kuivat aineet. Nypi seos muruiksi, eli puristele seosta sormillasi, kunnes se on tasaista murua.Kauli 26x 19 cm levy ,(tee haarukalla paljon reikiä) Laita taikina viileään kovettumaan n.30 minutiksi.Paista uunissa 200 ast.n.15 min. Minun taikina paloi, taikinasta unohtui leivinjauhe,elikkä paistoi liian nopeasti.Levitä jäähtynelle pohjalle hillo.

Päälle :
3 munan valkuista
220 gr sokeria
120 gr Paahdettuja manteli tai pähkinä rouhetta
60 gr vehnäjauhoa
 
 
Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi, lisää sokeria loppu vaiheessa vähitellen. Muista että vaahdosta ei saa tulla kova! Lisää rouheet.


Nosta vaahto kattilaan ja lämmitä sitä 70 asteseen. Vaikea sanoa miten mittaat lämpöä mutta siinä vaiheessa kun alkoi tulla höyryjä lopetin sekoittamiseen ja lisäsin siihen jauhot.

Levittää massa hillojen päälle ja anna jähmettyä tunnin tai jopa parin, kokeile sormella että valkuaiset ovat suht kovehtunut. Minkä jälkeen leikkaa sopivat palat, siirrä toisitta kauempaa ja paista vielä uunissa 160 ast. 20 minutia.

KUVIA step by step, Huom.teksti venäjäksi !

Ei kommentteja: