14.3.2013

Rommimakuiset piparipallot


250 g  margariinia - KEIJU SININEN

2 dl fariinisokeria tai tummaa ruskeaa sokeria
1 rkl siirappia

1,5 rkl soijajauhoja

0,4 dl vettä tai omenamehua

6-6,5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl kardemummaa
2 tl ruokasoodaa
 kokonaisia pähkinöitä  tai leikattuina puolikkaiksi


Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
Vatkaa margariini, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Sekoita
keskenään soijajauho ja vesi tai omenamehu ja lisää tämä seos vaahtoon edelleen vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää jauhoja vain sen verran, että taikinasta voi juuri ja juuri pyöritellä pieniä palloja - se ei saa olla liian kovaa.
Pyörittele taikinasta pieniä palloja. Reseptistä pitäisi tulla 80-90 pikkuruista pikkuleipää, joten pallot saavat olla pieniä. Tehtyäsi pellillisen paina jokaiseen puolikas hasselpähkinä

 Paista noin 8 minuuttia.


Kahvikreemi, pikkuleipien väliin:


1l pikakahvijauhetta

1 rkl konjakkia tai tummaa rommia

70 g margariinia

2 dl tomusokeria

0,5 tl vaniljasokeria

1 dl. mantelijauhetta

Liuota kahvi konjakkiin. Vatkaa kaikki aineet sekaisin tasaiseksi kuohkeaksi kreemiksi.

Levitä kreemi keksien väliin kreemi. Laita päälle toinen puolisko  ja nauti.

2 kommenttia:

ellu kirjoitti...

näitä voitkin tarjota pääsiäisenä meille :)

Annuska kirjoitti...

Ellu, yllätys paljastui tätä kautta..