21.2.2013

Pehmeät suklaa sarvet

Tämä resepti on otettu erään venäläisten ruoka foorumista , missä sai kovasti
kehuja. Pakko oli kokeilla. Voin sanoa että tämä vastaasi odotuksia ja tulen jatkossakin käyttää tätä reseptiä sarvien valmistuksessa. Syytä en osaa sanoa mikä teki taikinasta niin pehmeän ja ilmavaan mutta pahoin pelkään että syy löytyy  ruokasooda ja etikkaan yhdistelmästä.

                                                              Taikinan varteen tarvitset: 

400 gr rahka  ja 150 gr huoneenlämpöistä voita 


                                             yht. 2 juomalasilista jauhoja /kummastutti mutta toimiva määrä /
                1 lasilinen siivilöitään heti rahkan seokseen
                               Tämä onkin mielenkiitoinen vaihe,laita  1 teelusikalinen ruokasuoda lasiin ,lisää siihen 1 rkl etikka ,seos alkaa kuplimaan,sekoita  seos samaantien  taikinaan .
         Lisää loput jauhot ja  sekoita taikina puulusikalla tasaiseksi. Älä vatkaa.

                             Tee taikinasta kaksi palloa,kaulitse n.15 cm halkaisijaltaan olevaksi
 pyöreäksi levyksi ja jaa se 8 kolmioon.
                                         HUOM. työpöytällä pitää olla reilusti jauhoja sillä taikina ei saa tarttua siihen.
                   Lisää täytettä leveämpään päähän
  Pyöritä sarvet sokerissa ennen uunin menoa
       Paista 225 ast. n. 20 min


Ei kommentteja: