28.5.2018

Raparperipiirakka (pellillinen)

Helppo, mutta myös maailman paras raparperipiirakka.
3        munaa              
3 dl    sokeria             
3 dl    kerma/ maito
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl     leivinjauhetta
5-10  dl raparperia     
  
RAPARPERIEN päälle kardemumma

Vaahdota munat ja sokeri, lisää joukkoon  vuorotellen jauho/leivinjauhe ja voi/maito seosta.
Levitä tasaisesti voipaperilla vuoratulle pellille ja lisää päälle n .½-1cm siivuiksi paloiteltu raparperi. (Halutessaan voi lisätä sekaan myös mansikoita.) Ripottele päälle vielä vähän kardemumma

Paista 200 asteessa noin 30min.



Keitä/ ÄLÄ KEITÄ  kiisseli

3 dl.kerma/maitoa 

1,5 dl-sokeria 

2rkl. perunajauhoja 

2-3 rk voita 

3 tl.vaniljasokeria 

Sitruunan kuorta raastettuna (kokeilun arvoinen ) 


Sekoita aineet katillaan , vispaa  kunnes sekoittuu. 



Ei saa keittää 

Kaadetaan kypsään piirakkaan päälle 





Ei kommentteja: