19.11.2008

Kalaseljanka

1 l kalapuljongit - 1 litra kalalienta
400 g kala (lõhe, koha) -lohta tai kuha
2-3 hapukurki - 2-3 suolakurkkua
2 sibulat sektoritena - 2 sipulia
2 kartulit - 2 peruna
2 porgandit - 2 porkkana
140 g tomatipastat - 140 gr tomaattipyreetä
10-15 rohelist kiviga oliivi - 10-15 vihreä oliiviä
kappareid - kapris
sidrunilõike - sitruuna viipaletta
loorberileht - laakerilehti
musta terapipart -musta pippuria
soola - suola
oliiviõli - oliiviöljyä

Keeda puljong. Tükelda köögivilljad ja kuumuta mõned minutid õlis. Lisa köögiviljadele tomatipasta ja maitseained ning kuumuta veel. Eemalda loorberileht ja kalla puljong köögiviljadele. Lisa oliivid, kapparid ja sidrunilõigud. Serveeri hapukoorega.


Valmistus
1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa.2. Laita öljyyn pieniksi kolmioiksi tai suikaleiksi leikatut kasvikset ja kypsyttele niitä 15-20 min.3. Lisää hieman tomaattisosetta ja hauduta hetki.4. Lisää kuuma kalaliemi kattilaan ja lisää mausteet kasvisten joukkoon ja keitä kunnes ne ovat pehmenneet.5. Lisää erikseen kypsennetyt kalakuutiot tai lisää kalapalat raakana lähes kypsään keittoon.6. Lisää myös kurkkuviipaleet ja hienonnetut maustevihannekset, sekä kaprikset ja oliivit.7. Mausta valmis keitto lopuksi sitruunan mehulla, ja tarkista MAKU.

Ei kommentteja: