19.11.2008

Mandlibezeega kohupiimatort- läheb tegemiseks lähimal ajal

Põhi :
220 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
80 g suhkrut
100 g võid
1 muna,
soola
Täidis :
3 muna
750 g kohupiima rosinatega
150 g suhkrut
1 suur tops Tere vanilli pudingut
mandliessentsi
500 ml piima
sidrunimahla
4 spl aprikoosimarmelaadi
1 laim
Sega omavahel kuivained, seejärel lisa või ja muna ning veidi soola. Sega hoolikalt läbi. Lase seista külmas pool tundi. Aseta lahtikäiva vormi põhja (läbimõõduga 26 cm) küpsetuspaber ning määri vormi ääred vähese võiga. Aseta rullitud taigen vormi põhjale ja ääred veidi kõrgemale. Torka põhjale kahvliga augukesed.

Valmista täidis :
Eralda munavalged munakollastest. Vahusta munakollased suhkruga, lisa kohupiim, puding (lisa pudingule eelnevalt paar tilka mandliessentsi) ja piim ning tõsta kohupiimamass ühtlase kihina taignale ja küpseta 180 C kraadisel temperatuuril, eelsoojendatud ahjus, keskmisel tasandil umbes 40 minutit.
Vahusta munavalged 75 g suhkruga, lisades mõned tilgad sidrunimahla kõvaks vahuks. Pritsi bezee koogile ja küpseta veel 20 minutit. Lase ½ tundi jahtuda. Määri koogi äär 4 spl soojendatud aprikoosi marmelaadiga, millele vajutad 1 laimist lõigatud õhukesed viilud.

Ei kommentteja: