21.10.2009

Ruisleseleipää


uunista tullut leipäinen


Vaihe kaksi ,ennen uunin menoa ,puolen tunnin kohotuksen jälkeen ,huomio! reiät kadonnut


Kuvassa ensimmäinen vaihe ,paina sormilla reiät ,reikien häivyttyä on taikina tarpeeksi kohonnut.

Tarvitset :
4 dl vettä
2 dl.ruisleseita (Elovena)
1 ps.kuivahiiva
3/4 suola
2 rkl sokeria tai siirappia
1/2 dl jookseva margariinia
6 dl sämpyläjauhoja

Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöistä ) veteen ruisleset,joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu.Lisää suola,sokeri,huomeenlämpöinen juokseva margariini seka sämpyläjauhit.
Sekoita tasaiseksi.Taikina tule ollaa löysää.Nosta puulusikalla kaksi leipää leivinpaperin päälle pellille.
Ripottelle pinnalle jauhoja ja taputtele pyöreiksi leipäsiksi.
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 min.Laita uuni lämpenemään 225 asteseen,paista uunin keskitasossa 8-12 min.
Aika menee vaivaiset 50 minutia ja leivät valmis.Anna leipien jäähdyä ,levittää voita päälle ja nauti täyttelläisestä tuoresta leivän mausta.

Ei kommentteja: