21.10.2009

Mausteinen lihapata

Resepti ja kuvat ovat julkaistua täällä aikaisemmin mutta viroksi.
Kaverin pyynnöstä nyt myös suomeksi :

400-500 gr. lihasuikaleita
2 rkl. voita
2-3 porkkana2 isompaa
2-3 valkosipuliin kynttä
4 dl. kylmä vettä
Mausteet :
0.5 tl. inkivääriä
2 tl. currya
0.5 tl. jauhettua neilikka
0.5 tl. kanelia
0.5 dl. tomaatinpasta /ketsuppia
2 rkl. Soijakastiketta
0.5 suola
1pk (200 gr ) vihreitä papuja
2 dl. kerma

Etsi kaapista isompi teflon kattila.
Ruskista lihat siinä, lisää porkkana renkaat ja suikaloitu sipuli.
ruskista kevyesti. Nyt lisäät kaikki mausteet, tomaattipasta, soija ja vesi. Hauduttaa noin 40 min. pienellä lämmöllä sekoittaen välillä. Lisää tarvittaessa vettä. Lopuksi lisät siihen vihreät pavut, kerma ja jatkaa hauduttamista vielä 5 minuutin verran. Valmis on, ruoan aromaattisten mausteiden tuoksu täytti koko keittiön.
Älä jätä pois mitään mausteista, epäröin ensimmäisellä keralla kanelin käyttöä lihan ruuissani, onneksi ei tehnyt tätä virhettä. Nämä mausteet sopi mainiosti myös kanaan .

Ei kommentteja: