19.10.2007

Lihapada


Tihti murrad pead mida perele valmistada , samad retseptid kipuvad korduma.Egas midagi , otsustasin, et sellisel juhul kui pea tyhi hakkan valmistama midagi uut ja huvitavat.Yhel häälel köik olid nöus:)



















Selleks,et saada maitsev roog ,otsi kapista välja maitseained ja proovi neid julgelt.
Köhklema pani mind selles retseptis olevad maitseained ,oi mammamiia missuguse öhtusöögi ma oma perele pakkusin.
Kuidas ma ka ei proovinud neid aroome saada fotodele,ei önnestunud.
Retsept :

400-500 gr sea vöi loomaliha
2 spl .koorevöid (söögiöli ei jäta nii head maitset )
2-3 porgandit
2 suuremat mugul sipulat
2-3 küüslaugu küünt
4 dl.külma vett

Maitseained :

0.5 tl.jahvatatud ingverit
2 tl.currit
0.5 tl.jahvatatud nelkki
0.5 tl.kaneeli
0.5 dl.tomatipastat /ketsupit
2 spl.Soijakastet
0.5- 1tl..suola (maitse järgi)

1pk (200 gr ) rohelisi ube
2 dl. rööskakoort

Otsi kapist teflonpott vöi veel parem selleks sobib pada.Pruunista kuumas potis liha tükkid ,lisa potti porgandi kettad ja hakkitud mugul sibul.Pruunista kergelt.
Seejärel lisa köik maitseained ,tomatipasta ,soija ja vesi .Hauta pliidil , väikse kuumusega ,umbes 40 min.
Sega aeg ajalt ja lisa vett kui selleks vajadust on.
Sealiha valmib kiiremini kui loomaliha.
Löpuks lisame rohelised oad ,rööskkoor ja hauta veel paar minutit.
Ongi aeg garneerida taldrik salati ja lisandiga ,milleks ise valisin kartulid.

Ei kommentteja: