26.10.2009

Pähkinäpallot


Tarkoitus on kokeilla joitakin karamelli ohjeita (joulu lähestyy ).Hauskaa ,helppoa eivätkä raaka-aineetkaan ole kalliita, joten ilahduta läheisiäsi ja ystäviäsi.
Ensimmäinen resepti noin 30 kpl-lle
175 gr.tumma suklaata
2 rkl. maitoa
1 muna keltuainen
30 gr.voita
200 gr.marsipaania
75 gr. pistaasin pähkinään rouhetta
Sulata suklaa vesihauteessa, lisää maito Lisää munankeltainen ja voi, sekoitta hyviin kunnes massa on tasainen. Sekoittaa siihen marsipaanin pienet palat, taikinasta tule kiilaava ja kimmoisa. Anna massan jäähtyä kylmässä parisen tuntia ,pyörittä pähkinä rouheessa. Säilytä viileässä.
Toinen resepti :
Hunaja-Pähkinä makeiset
150 gr suolatonta voita
1 dl hunaja
2rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl hasselpähkinärouhetta
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja hunaja hyvin,Lisää kaakaojauhe sekä vanil.sokeri ja lopuksi pähkinät.Pyörittele massasta palloja tai nostele teelusikalla nokareita vuokiin.Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja: