15.10.2008

Tyrni-omenahillo / Astelpaju moos


Tyrni-omenahillo -tein 2 x kertaisen määrän

2 omena
1,5 dl tyrnimarjoja
1 dl vettä
'2 dl hillo-marmeladisokeria
vaniljasokeria maun mukaan -tämä tei hilloista erittäin maukkaan
Kuori ja kuutioi omenat. Keitä pehmeiksi mehu-vesiseoksessa. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää hillo-marmeladisokeria, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 3-5 minuuttia sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljasokeri.Siiviloi siemenet. Kaada hillo kuumennettuihin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä, avattuna

ASTELAPAJU MOOS- tegin 2 x koguse
1.5 dl astelpaju marju
2 puhastatud õunu
2 dl suhkrut
1 dl vett
vaniliinsuhkurt maitse järgi -Namm see tegi moosist eriti maitsva
Lase astelpaju marjad kergelt keema ning seejärel purusta nuimiksiga (köögikombainis) peeneks. Eralda sõeludes astelpaju seemned ning kestad. Tekkinud viljalihaga mahl aseta tagasi keedupotti ning lisa sinna juurde kooritud ja tükeldatud õunatükid. Lisa suhkur. Keeda ning sule õhukindlalt purkidesse. Ja ongi valmis.

Ei kommentteja: