9.11.2008

Tuulihatturulla


Resepti :
125 g margariinia

2 dl vehnäjauhoja

5 dl vettä

3 kananmunaa

½ tl leivinjauhetta
Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi ja sekoita kunnes massa on tasaista ja se kiehahtaa kerran. Anna jäähtyä viitisen minuuttia ja lisää kananmunat yksitellen huolellisesti vatkaten. Lisää myös leivinjauhe ja halutessasi yrttisilppu.Levitä seos syvälle uunipannulle tasaisesti ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, tai kunnes seos on paistunut ja kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kumoa uuden leivinpaperin päälle jäähtymään.

Täyte :
250 g savukinkkua

1 punainen paprika

1 sipuli

1 puntti persiljaa

150 g creme fraichea

200 g creme bonjour pippurituorejuustoa

ripaus suolaa -ei laittanut

Kuutioi kinkku, sipuli ja paprika pieneksi silpuksi, hienonna persilja. Notkista vatkaamalla kulhossa ranskankerma ja tuorejuusto, lisää kuutiot joukkoon ja mausta tarvittaessa lisää. Laita jääkaappiin maustumaan ennen käyttöä tai täytä ja jääkaapita ennen nauttimista
-----------------------------------------------------------
Retsept :
Ahjupannkook keedutaignast. Tuleb kohe öelda, et käesolev variant keedutaignast sobib ainult ahjukoogi jaoks, seest tühjaks kerkivate tuuletaskute jaoks on ainete vahekorrad siinsest mõnevõrra erinevad, ka vajab õige tuuletaskutaigen märksa pikemat töötlemist iga muna lisamise järel. Selle retsepti järgi valmistatud ahjupannkook on väga sobiv algmaterjal nii kuumade kui külmade peorullide valmistamiseks. Ahjust võetud kook kummutatakse rullbiskviidi kombel küpsetuspaberile, sealt edasi aga võib temaga talitada mitut moodi. Kuuma rulli võib katta mingi kuuma soolase täidisega, keerata tihedalt rulli ja riivjuustuga kaetult ahjus veelkord üle kuumutada, misjärel serveerida kohe kuuma suupiste või eelroana. Koogi võib ka koos paberiga rulli keerata ja jahtuda lasta, seejärel aga määrida peale külma soolast või magusat täidist ning serveerida vastavalt soovile ja vajadusele.
Keedutaigen:
125 gr margariini

2 dl jahu

5 dl.vett

3 muna

1/2 tl kypsetuspulbrit

Pane ahi sooja 200°-le, tõsta ahjurest alumisele siinile ning vooderda 30x40 cm suuruse ahjuvormi servad ja põhi küpsetuspaberiga
Sulata potis rasv, niipea kui rasv on sulanud, vähenda veidi pliidikuumust ning kalla korraga juurde kogu jahu sega yhtlaseks ja lisa vesi . Jahuta umbes 5 min.

Taignasegamise järgmiseks faasiks otsi kapist välja mikser. Lisa taignale esimene muna ning mikserda, kuni tükid kaovad ja taigen muutub uuesti ühtlaseks; talita samuti iga järgmise muna puhul.
Sega anuma sisu energiliselt suure puu- või plastlusikaga, kuni taigen moodustab anuma keskele läikiva tombu, mis enam anuma külge ei kleepu. Löpuks lisa ka kypsetuspulber.
Tõsta taigen ahjuvormi.
Küpseta 20 minutit, ära küpsetamise alguses ahjuust ava, sest kook võib siis kokku vajuda. Kook on valmis, kui ta kerkinud õhuliseks ning pealt pruunistunud. Kummuta kook lauale valmispandud küpsetuspaberile ning talita ülaltoodud nõuannete kohaselt.

Täidis :

250 gr Suitsusinki

1 punane paprika

1 mugul sibul

150 gr creame fraichea

200 gr creame Bonjour pipramaitseline

soola jätsin välja

Pruunista sibul lisa sink ,paprika mölemad creamet .Anna haududa vähekese

Kata täidisega ja rulli kohe .Soovitan , paar tundi enne serveerimist pidada kylmikus.

Ei kommentteja: