21.1.2009

Rusinalimppu -lasten suosikki

Kuten olet huomannut että tänne on tullut viime aikoina leipä-ohjeita.Ajattelin yrittää helppoja ja jotain aivan uutta.Seuraavaksi tulen leipomaan Virolaista leipää minkä tekemisessä kestää kokoinaiset 5 päivää.
Tämä oon vielä helppo ja nopea resepti.Takuuvarmasti onnistuu.





Ennen ja jälkeen :)
Uunipellillinen joka leikataan 3-5 limpuksi

11 dl. vehnäjauhoja
10 dl grahamjauhoja / minun leivässä 8 dl sämpyläjauhoja + 2 dl.ruisleseita
1 rkl ruokasooda
3 dl rusinoita -seuravaalla kerralla puolet vähemän,lopputulos ehkä liian makea
2.5 dl sokeria
1 lit.piimä
2.5 dl, siirapia

Yhdistä kuivat aineet ,mukaan lukien rusinat.Sekoita hyvin.
Lisää piimä ja siirappi,sekoita kunnes taikina on tasaista ja melko löysää.Vuoratulle pellille ja uuni ,alimassa osassa 2oo ast.30-45 min.
Jaa 3-5 limpuksi .Pakasta osa ,jos ei tule syödyksi parin päivän sisällä.

Ei kommentteja: