2.2.2009

Gluteenitton vuokaleipä


Yllätävän helposti meni ja onnistui kaikkelle lisäksi vaikka margariini unohtui :)

Tumma vuokaleipä
5 dl piimää
2 rkl siirappia
1,5 tl suolaa
1 rkl psylliumkuorijauhetta
2 rkl pellavansiemeniä
1 dl tummaa jyttejauhoa
1 dl tattarijauhoa
3,5 dl tummaa luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
2 pussia kuivahiivaa
0,5 dl sulatettua margariinia

Sekoita kädenlämpöiseen piimään siirappi ja psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Yhdistä kuivat aineet keskenään kuivahiiva mukaan lukien ja sekoita seos taikinaan. Lisää sulatettu margariini. Täytä voideltu 1,5 litran leipävuoka taikinalla ja kohota lämpimässä 30 minuuttia. Paista leipää 200-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 35 - 40 minuuttia.

Ei kommentteja: