18.4.2009

Syntymäpäivän valmistelut ja toteutus




Munat saivat kovaa kyytiä (lue: vatkasin turhan kaua ) ja taikinasta tuli liian kuohkea.Lopputulos oli aivan surkea.Muutenkin juhlien alla on kauhea tohina päällä ja sitten semmoiset mokailut eivät ole mieleisiä.


Porkkanakakun koristelu oli mieluinen ,marsipaani ampparit eivät pistäneet :)


Täytekakku -perinteinen mansikka-kermakakku ,lapsen pyynnöstä.Koristelu oli kerran kokeiltu versio.
Marianne keksit.
Resepti :
200 gr. margariinia / margariini
2 dl sokeria / suhkurt
1.5 dl fariinisokeria / pruuni suhkurt
2 muna
170 gr. tumma suklaa / tumedat sokolaadi
5.5 dl jauhoja / jahu
1tl ruokasooda / söögisooda
1 tl suola /soola
150 gr Fazer Mariannen karkkia /peenestatud Marianne komme

Vaahdota voi, sokeri ja fariinin sokeri. vaahdota munat lisää siihen sulat. suklaa ,keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoittaa tasaiseksi ,
Sekoita joukkoon lusikalla murskatut Mariannen karkit. Nosta taikain ruokalusikalla pienet nokareet leivinpaperille. Itse käytiin Madeleinen keksi vuokaa. Paista 200 ast.10-12 min.



Vahusta voi ,suhkur ja pruun suhkur kohevaks vahuks.Vahusta munad ja veenöus sulatatud veidi jahtunud sokolaad,lisa omavahel segatud kuivained ja sega ühtlaseks.sega lusikaga juurde tykeldatud Marianne kommid.
Tösta lusikaga ahjuplaadile taignakuhjakesed jättes nende vahele 8 cm ruumi.,sest küpsised vajuvad laiali.Küpseta 200 ahjus 10-12 min

Ei kommentteja: