22.12.2009

Rapeat mantelit

1 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl piparkakkumauste /voi jättää pois
0.5 tl neilikka
0,5 tl muskotinpähkinämauste
0,5 tl kardemumma
0.5 tl suola
1 munanvalkuainen
1.5 rkl vettä
300 g kokonaisia manteleita

Pinnalle - paistamisen jälkeen jäähtyneille manteleille

1 tl kanelia
2 tl kaakaota
2 tl sokeria

Sekoita kulhossa sokeri, mausteet ja suola.
Lisää kevyesti vatkattu muna valkuainen ja vesi.
Lisää mantelit ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Nosta leivinpaperille ja paista uunissa 175 ast. 30–40 min.
Voit pari kertaa sekoitta manteleita uunissa.

SEKOITA HETI uunista oton jälkeen(leivinpaperin välissä)  niin mantelit irtoavat toisistaan
Ripottele pinnalle kaneliseos.

Ei kommentteja: