9.5.2010

Marenkirulla ja croissantit äitienpäivän aamiaiseksi


Jotain oikein makea ja oikein herkullista oli tarjolla äitienpäivän aamiaispöydässä. Marenkirullan tein ihan itse edellisenä iltana ja croissantit tytär aamulla. Croissantien teko on helppo: hae kaupasta valmis taikina (tölkissä) josta tulee 6 croissantia, kääri rulla auki ,täytä ja paista ne noin15 min. ja uunin tuoreet suolaiset suupalat ovatkin valmis.






                                                         MARENKIRULLA ja ohje :

Taikina:
4 ison munan valkuaista tai 5 pienen munan munanvalkuaista
2 dl sokeria (alkuperäisessä.ohjeessa 2.5 dl, mielestäni liian paljon)
2 tl vaniljasokeria
1 rkl. maissitärkkelystä
Pieni lörays viinietikkaa tai sitruunamehua

Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi vähitellen sokeria lisäämällä.
Sokeria voit lisätä vasta sitten kun vaahto on tiiviimpi *
Lisää maissitärkkelys ja etikka varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.
Levitä valkuaisvaahto pellille leivinpaperin päälle
Ripottele haluttaessa hasselpähkinärouhetta tai mantelilastuja.
Paista 150 asteessa ~ 20 minuuttia.
Anna marengin jäähtyä muutama minuutti, kumoa sitten leivinpaperin tai liinan päälle ja irrota leivinpaperi. Marenki repeilee helposti, joten irrota paperi varovasti.

Täyte:
150–200 g tuorejuustoa
400 g kuohukermaa
Sokeria mahdollisemman väheseen
Vaniljasokeria
Happamaisia marjoja tai Lemond Curtia

Tee täyte. Vatkaa kerma, lisää tuorejuusto ja lopuksi marjat. Mausta sokereilla. Rullaa torttu pitkältä sivulta leivinpaperia apuna käyttäen. Jos reunat ovat päässeet paistumaan koviksi, torttu repeää helposti, mutta makuun se ei vaikuta.

Voi valmista päivää ennen juhlia /tarjoilua, kokeiltu on, hyviin kestä jääkaapin kosteuden.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tere,

Tämäpä näyttää herkulliselta! Se on seuraava makea leivonnainen tässä perheessä!