19.10.2010

Pekoninen sienipiiras

Pohja :

100 gr. voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl raaste juustoa
0.5 dl vettä
 
Täyte:

400 g (n. 1 l) tuoreita sieniä, esim. tatteja, kantarelleja tai suppilovahveroita
1 - 2 rkl Valio Oivariinia
pala (150 g) purjoa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
n. 1/2 tl suolaa
1 prk (200 g) Valio Viola kevyt pekoni-purjo - tuorejuustoa

*Voit käyttää paistettua pekonia  ja maustamatonta tuorejuustoa *
2 dl Valio kevytmaitoa
2 munaa
n. 2 .5 dl (n. 100 g) Valio Oltermanni raastetta


Pohjan varteen nypi rasva ,jauhot ja juustoraaste, muruseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.


Kuumenna paloiteltuja sieniä pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää Oivariini ja hienonnettu purjo. Kuullota seos. Nosta pannu levyltä.
Mausta (tarkista suolan riittävyys) ja lisää sekoitellen muut ainekset. Kaada täyte piiraspohjan päälle.
Kypsennä 200 asteessa n. 20-30 min. kauniin ruskeaksi

Ei kommentteja: