Kookos pallot :
250 gr rahka , 2 munan keltuaista , 50 gr kookoshiutaleita , 50 gr sokeria , 2 rkl. perunajauhoja
Yhdistä kaikki aineet ja pyöritä massasta pallot
Yhdistä kaikki aineet ja pyöritä massasta pallot
Tumma taikina :
3 muna , 60 gr sokeria , 50 gr suklaa , 2 rkl. jauhoja, 2 rkl. perunajauhoja 1\4 tl. leivin-jauhetta , 3 rkl. kaakaota
*Erottele keltuaiset valkuaisista, keltuaiset vaahdotat 30 gr. sokerilla.
*Sulattaa suklaa vesihauteessa, sekoitta keltuais-sokerin vaahdon ja lopuksi myös kuivat aineet.
* Valkuainen vaahdota kovaksi vaahdoksi omassa kulhossa ja vasta loppu vaiheessa lisäät siihen sokerin (30 gr.)
* Nyt yhdistät molemmat vaahdot ja sekoittaa erittäin varovasti.
Kaada tumma taikina kookopallukoiden päälle ja uuniin 180 ast.30-35 min.
Suklaa kuorutus : 120 ml.maitoa , 50 gr. sokeria , 25 gr. voita , 100 gr tumma suklaa
*Erottele keltuaiset valkuaisista, keltuaiset vaahdotat 30 gr. sokerilla.
*Sulattaa suklaa vesihauteessa, sekoitta keltuais-sokerin vaahdon ja lopuksi myös kuivat aineet.
* Valkuainen vaahdota kovaksi vaahdoksi omassa kulhossa ja vasta loppu vaiheessa lisäät siihen sokerin (30 gr.)
* Nyt yhdistät molemmat vaahdot ja sekoittaa erittäin varovasti.
Kaada tumma taikina kookopallukoiden päälle ja uuniin 180 ast.30-35 min.
Suklaa kuorutus : 120 ml.maitoa , 50 gr. sokeria , 25 gr. voita , 100 gr tumma suklaa
kaikki paitsi suklaa laitat paksuun pohjalliseen kattilaan ja sekoita massaksi, sen jälkeen lisäät sulatettu suklaa.
9 kommenttia:
Oi ei =). Mun ei pitäs käydä ollenkaan näissä ruokablogeissa. Aloitin taas tosissaan (yritän ainakin ) karppauksen, eli vähennän reilusti hiilihydraatteja. Tänään on paha päivä. Vaikka olen syönyt hyvin, mulla tekee kokoajan mieli sokeria. Olen tullut taas mahdottoman sokeririippuvaiseksi joulun aikaan :(. Pakko hillitä.
Eve ,joskus on jopa sokeri luvattu :)Liikunta on tärkein, sillä saat kilot kuriin.
Ensin pitää olla tiukkana, muuten ei pääse kierteestä irti. Sokerihiiri vaatii vaan enemmän ja enemmän sokeria. Sitten kun pääsee pahimman yli, voi vähän maistella- ja huomata, että hyi kauhia että on makeaa =).
Itsekuri ei pahitteeksi ole:) Minulta se puuttuu, blogin kuvien perustella näkyy missä mennään :))
on jälle selline ihanuus siin, et, uhuhhh, peab jälle panema uute retseptide varasalve. Kuidas maitses?igatahes väga huvitav ja maitsev paistab pildil olevat....
maasikas: olen kohupiima fänn. See on kook just minusugustele kes lahmivad teha kohupiimast köik vöimalike toite.
Kylastan tihti venekeelseid söögi blogisi ja ka see on sealt vöetud.
Heida pilk sellele lk, kui keelt oskad saad palju häid retsepte: http://www.liveinternet.ru/community/2009145/post139770434/
See tähtsam asi jäi mainimata.Kookose ja sokolaadi maitse on vörratu.Tasub vaeva näha ja ära proovida.Olen kindel et ka sulle maitseb see.
Hei! Herkullisen näköinen ja kuuloinen resepti ja oikein kiva blogi, hauskaa kun olet sekoittanut viroa ja suomea! :)
Semmoista haluaisin kysyä, että oletko koskaan pakastanut tätä kakkua? Haluaisin tehdä muutaman tällaisen erästä tapahtumaa varten etukäteen pakkaseen, mutta arveluttaa maun ja rakenteen säilyvyys pakkasessa.
Anna,kakku on sen verran maukas että en ole pääsyt kokeileman pakastamista. Pahoin pelkään että suklaa ei kestä pakastamista. Ulkonäkö kärsi varmasti. Voithan sitä kokeilla, teet koekakun ja sieltä laitat palasen pakkasen jemmaan:)
Lähetä kommentti