1.1.2011

Lohirullat

Kirjaston reissun jälkeen /mukana kirja :" Lohet ja muut meren antimet " / suuntauduin saman tien kauppa hakemaan tarvikkeita. Lohi on maailman maittavampi kala mikä luo juhlan tuntua arkiseenkin ruokapöytään. Älä epäröi kokeilla tätä reseptiä sillä tulet valmistaman tätä herkkua ihan varmasti uudestaan.



4 isoa ohutta viipaletta savustettua lohta ( 150 gr.Kylmäsavustettua kirjolohta )
noin 200 gr keitettua tai kuuma savustettua lohta
1 dl.majoneesia tai maustamatonta jogurtia minkä maustat sinapilla ja suolalla.
1/2 dl.hienonnettua tilliä (meillä oli suolatilli )
noin desi verran sinappi-kurkkua
suola ja pippuria - maista ja vasta sitten lisää nämä
Levitä kylmäsavustettu lohi leivinpaperille ,hienonna keitetty lohi ja sekoita muiden  ainesten kanssa mieluiten monitoimikoneella.
Jaa taikina lohiviipaleille ja kääri rullalle.Laita kylmään pariksi tunniksi .Leikka sopivaksi palaiseksi ja tarjoa alkuruokana.




1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää ja kuullostaa herkulliselta, menee kokeiluun ensi viikonloppuna.Hyvää ja herkullista Uutta Vuotta ja kiitos vinkistä :)