6 annosta
Vadelma hillon varteen:
3 dl vadelmia
0,5 dl sokeria
Mausta pikkuleivät :
1 rkl voita
150 g vaaleita pikkuleipiä
2 rkl sokeria
2 tl kanelia
Kerma-rahkaseos :
2 dl vispikermaa
3 rkl vaniljakreemijauhetta
1 prk maitorahkaa
+ sokeira maun mukaan
1. Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele kunnes sakenee – ehkäpä noin vartin verran. Painele sose siivilän läpi ja jäähdytä
2. Sulata voi paistinpannulla. Murustele keksit sekaan ja mausta sokerilla ja kanelilla. Paahda seosta hetken aikaa – kunnes alkaa tuoksua kivasti. Jäähdytä
3. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja ripottele sekaan vaniljakreemijauhe. Vatkaa joukkoon myös rahka
4. Kokoa jälkiruoka laseihin tai yhteen suureen lasikulhoon kerroksittain: aloita keksimuruista, sitten rahkaa ja vadelmakastiketta. Kokoa vielä toinen kerros. Koristele keksimuruilla.
Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoamista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti