Tämä resepti on kahdelle pohjalle :
5 muna
2 dl sokeria
2.5 dl kermaviiliä
2.5 dl öljyä
350 gr. jauhoja
1 tl vanilja sokeria
1 rkl. leivinjauhetta
Tumma taikinan varteen:
3 rkl. kaakaota + 3 rkl. maitoa
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää kermaviili ja öljy varovasti munanvaahdon. Sekoita hyviin.
Sekoita keskenään kuivaat aineet -jauhot, vanilja sokeri, leivinjauhe. Sekoita taikinaan varovasti.
Nosta puolet taikinasta toiseen kulhoon ja sekoitta joukkoon kaakao pulveri sekä 3 rkl. maitoa.
Seuraavaksi katso kuvia, siinä hyvät ohjeet.
Kaada /käyttää apuna kauha / taikina vuorottelen tumma ja valkoista taikina irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 26 cm) ja paista uunissa 180 asteessa n. 45 min.
Tarkista vasta loppu vaiheessa puutikulla onko taikina keskeltä valmis. Älä avaa uuni ovea ensimmäiset 20 minutia
Jäähdytä pohjaat, leikkaa kahtia ja aloittaa täyttäminen:
Täytteeseen tarvitset:
200 gr. kermaviiliä
200 gr. smetana tai maustamatonta jogurttia
2 dl.sokeria
Sekoitta kaikki yhteen ja jakaa tasaisesti jokaiselle pohjalle.
Suklaa kuorrutus:
100 gr. Voita
5 rkl. maitoa
7 rkl. sokeria
3 rkl. kaakaota
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja sekoitta kunnes ovat sulaneet.
Nosto liedeltä, anna hieman jäähdyä, aloittaa koristelu kakkun päältä.
Itse vahingossa päälystin kakun kermaviilin sokerin seoksella, tykkäsin kun ei ollut liian makea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti