21.2.2011

Bretonilaiset lätyt tai krepit


Bretonilaiset ja heidän kultuurista ei ollut eilisen saakka mitään tiedoa.Reseptin löysin Virosta ostetusta reseptin kirjasta.Oli hankkitava Wikipediasta tiedo kenelle kuulu tämä resepti.  

Resepti ei poikkea normaali lätty taikinasta. Paitsi taikinan annettaan tekeutua puolisen tuntia ja siihen tule omenan ohkaiset viipaleet kruunamaan makua.
250 gr jauhoja
3 muna
2 rkl vanilje sokeria
hypylinen suola
1/3 l. maitoa
40 gr.sulat.voita
0.5 dl Calvados viiniä tai omenan mehua
5 omena

Ota esiin kulho mihin mittaat jauhot, tee iso kolo jauhojen keskelle, lisää vanilja sokeri ja suola. Riko koloon munat ja sekoitta hyviin puuhaarukalla kunnes taikinasta tule tasainen, taikina tule olemaan tässä vaiheessa aika paksu, ei hätää. Jatkaa vaan maltillisesti.

Lisää 5 rkl. maitoa, sekoita. Tämän jälkeen lisäät nesteet vähäiseen kerrallaan ja jatkaa sekoittamista kunnes saat juoksevaan taikinaan. Vielä lopuksi sekoita sulatettu voi ja anna tekeutua huoneen lämmössä puolisen tuntia.

Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3,käytä paistamiseen rasvaa. Annostele taikina ja laita kuoritut omenaviipaleet taikinaan. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi, ripottele päälle joko tomusokeria tai kanelisokerin seosta

Nyt kysyt ,mihin sä viiniä tarvitset, ok, sitä suihkutetaan lätyille ennen tarjoilua. Tämä jäi meiltä väliin kun sattumoisin juuri tätä viiniä ei löytynyt viini kellarista :))))

3 kommenttia:

Voisula kirjoitti...

Meil kodus ema tegi pannkooke, kuhu pani ôunatükke sisse. Ei olnud Calvados veini, muidu samal pôhimôttel tehtud pannkoogid. Head on need küll.

Voisula kirjoitti...

Head Vabariigi aastapäeva! Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Annuska kirjoitti...

Voisula :

Suured Tänud ja ka sinule Head Vabariigi aastapäeva ....Oleme kyll kaugel kodumaast,kuid siiski :)