TIPPALEIVÄT
2,5 dl maitoa
2 munaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
hiukan hiivaa
n. 3 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen: vähintään 0,75 l (rypsi)öljyä
Pinnalle: tomusokeria2 munaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
hiukan hiivaa
n. 3 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen: vähintään 0,75 l (rypsi)öljyä
Älä kuumenna liikaa, sillä rasva voi syttyä palamaan.
Lämpötila on sopiva, kun taikinapala alkaa heti poreillen kiehua. Liian kuumassa rasvassa pinta tummuu liian nopeasti (juuri tätä kannata varoa katso kuvat ) ja leivonnaiset jäävät sisältä raaoiksi.
Liian kylmässä rasvassa leivonnaisiin imeytyy runsaasti rasvaa.Upota kuumaan rasvaan teräksinen ananaspurkki.
Taikinaa on kätevä pursottaa muovisesta, puhtaasta ketsuppi- tai sinappipullosta.
Valuta taikinaa kauhaan ohuena nauhana niin, että se muodostaa pienen kerän Ensimmäinen on hieman liian tumma, seuraavia kelpaa jo maistella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti