Monissa resepteissä voi myös vaihtaa sienilajin sen mukaan, mitä koriin on kertynyt. Silloin on vain pidettävä mielessä se, että tarvitseeko vaihdokas ennen ruoaksi valmistamista esikäsittelyn esimerkiksi ryöppäämällä, kuten karvarousku.
Ennen säilöntää tai ruoanvalmistusta rouskut tarvitsevat keittämisen, jolloin sienten kitkerät makuaineet liukenevat keitinveteen. Samalla entsyymitoiminta saadaan loppumaan ja niiden säilyvyys paranee. Laita sienet runsaaseen kuumaan veteen (1kg sieniä /5 l vettä).
Ryöppää rouskut 2 x 7-10 min. valuta lävikössä. Sekoittaa joukkoon merisuola. Älä käytä suolaa hirveästi, sillä sitä voi tarpeen tullen lisätä jälkikäteen.
Hienonna sienet ja iso kokoinen sipuli, murska sekaan 4 valkosipulin kynttä, tilliä ja lopuksi ruokaöljyä.
Maista parin tunnin päästä onko sienissä riittävästi suola.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti