11.3.2012

Raikas sitruunan unikon kuivakakku





Sitruuna siirapi



Viimeinen kerros taikina



Väliin unikonsiemeniä



Täyte



Tekipä mieleni kakkua , sitruunan maku on aina ollut mieleinen, joten pikaista googlausta kehiin, miten kuivakakusta tehdään sitruunainen.

Taikina varteen :
4 muna
1-2 sitruuna
4 rkl unikonsiemeniä
sokeria = 300 gr + 50 gr + 1 tl
175 gr margariinia / voita
300 g vehnäjauhoja
125 gr smetana
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasooda
1/4 tl suola

Valmistus :
Pese sitrunaat ja raasta kuori. Ota sitruunanmehu talteen
Sekoita jauhot ja leivinjauhe, sooda ja suola.
Vaahdota voi ja sokeri(300 gr ), lisää munat yksitelleen voimakkaasti vatkaten+ sitruunan kuori.Tähän sekoitat vuorotellen sekä jauhot ja smetana, hyviin sekoittaen.

Liotta unikkonsiemenet vedessä noin 5 minutin verran,siivilöi ja sekoittaa joukkoon 1 tl sokeria.

Ota taikinasta noin 1/5 osa ja sekoitta siihen unikonsiemennet.
Kaada puolet kakkutaikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan,seuraavaksi päälle taikina missä unikonsiemmenet ,levittää parhaan mukaan ja lopuksi loput taikinasta

Paista 180 ast. 45-50 minutia.
Nyt kun kakku on turvallisesti uunissa, keitettään siirapi sitrunaan mehusta:

Sekoita kuorrutusta varten sokeri ja sitrunanmehut. Sekoita tasaiseksi ,keittää kunnes siitä tule siirapimainen .Levitä jäähtynyt kakun pintaan.

Ei kommentteja: