8.2.2013

Mango-passionrahkalla täytetyt tuulihatut

Raaka-aineet
2 dl vettä
100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa












Sulata rasva kiehuvaan veteen. Yhdistä siivilöity  vehnäjauhot ja sokeri yhdellä kertaa rasvaseokseen hyvin sekoittaen.
 Kuumenna ja sekoita.
Kun seos irtoaa kattilan reunoilta, ota kattila pois liedeltä.



Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
 Laita seos pursotinpussiin ja pursota (tähtipäisellä tyllalla) noin 10 cm:n mittaisia tankoja leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes tuulihatut ovat kauniin värisiä.


Täyte :

Mango-passionrahka

1 prk maitorahkaa
1 prk vaahtoutuva vaniljakastiketta
1 prk mangososetta (lastensose)
2 tuoretta passionhedelmää
2 rkl sokeria

Sekoita rahka, mangosose, passionhedelmän hedelmäliha sekä sokeri keskenään. Vaahdota vaniljakastike ja nostele varovasti joukkoon.

Tumma suklaakuorrute:


130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa




Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa lämmetä kiehumispisteeseen, mutta sen on syytä olla selvästi kättä lämpimämpää. Testaa tarvittaessa sormenpäällä lämmityksen edetessä. Ota kattila liedeltä ja kaada suklaasula joukkoon
Sekoita tasaiseksi. Sekoittamisessa voi käyttää apuna muovista vispilää. Kuorrutteen voi laittaa vielä hetkeksi liedelle miedolle lämmölle (lieden jälkilämpö riittää) ja sekoittaa, kunnes rakenne on täysin sileä. Voit lisätä joukkoon myös nokareen voita kiiltoa lisäämään.


Halkaise tuulihatut ja pursota vanilje rahka tuulihattuihin.Kuorutta suklaalla.  Tarjolle laitettaessa, siivilöi pinnalle tomusokeria







Ei kommentteja: