Tämä resepti on otettu erään venäläisten ruoka foorumista , missä sai kovasti
kehuja. Pakko oli kokeilla. Voin sanoa että tämä vastaasi odotuksia ja tulen jatkossakin käyttää tätä reseptiä sarvien valmistuksessa. Syytä en osaa sanoa mikä teki taikinasta niin pehmeän ja ilmavaan mutta pahoin pelkään että syy löytyy ruokasooda ja etikkaan yhdistelmästä.
Taikinan varteen tarvitset:
400 gr rahka ja 150 gr huoneenlämpöistä voita
yht. 2 juomalasilista jauhoja /kummastutti mutta toimiva määrä /
1 lasilinen siivilöitään heti rahkan seokseen
Tämä onkin mielenkiitoinen vaihe,laita 1 teelusikalinen ruokasuoda lasiin ,lisää siihen 1 rkl etikka ,seos alkaa kuplimaan,sekoita seos samaantien taikinaan .
Lisää loput jauhot ja sekoita taikina puulusikalla tasaiseksi. Älä vatkaa.
Lisää loput jauhot ja sekoita taikina puulusikalla tasaiseksi. Älä vatkaa.
Tee taikinasta kaksi palloa,kaulitse n.15 cm halkaisijaltaan olevaksi
pyöreäksi levyksi ja jaa se 8 kolmioon.
HUOM. työpöytällä pitää olla reilusti jauhoja sillä taikina ei saa tarttua siihen.
Lisää täytettä leveämpään päähän
Pyöritä sarvet sokerissa ennen uunin menoa
Paista 225 ast. n. 20 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti