16.4.2013

Mango-suklaakääretorttu



Pohja3 kananmunaa
1.5 dl sokeria
0.5 dl Pirkka vehnäjauhoja
0.5 dl perunajauhoja
0.5 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 tlk (425 g) mangoviipaleita sokeriliemessä
1 dl vispikermaa
1 rs (200 g) apelsiini tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.

Valuta ja kuutioi mangoviipaleet. Vaahdota kerma ja lisää siihen sitruunamehulla notkistettu tuorejuusto, mangokuutiot ja loput täytteen ainekset. Levitä täyte torttupohjalle ja rullaa koko komeus pitkän sivun suuntaisesti (tai niinkuin me anarkistit, lyhyen sivun suuntaisesti) leivinpaperin avulla. Kietaise leivinpaperissa oleva rulla vielä keittiöliinaan ja anna tortun kiinteytyä jääkaapissa.

Ei kommentteja: