18.8.2013

Kiired soolakurgid- Nopeat suola kurkut

Koostisosad:
 
1 kgVäikeseid kurke
peotäis mustsõstralehti
maitseks tillivarsi
4-5 küünt küüslauku
1,5 spl meresoola
1,2 l  vett
 
Valmistamisõpetus:
Leota kurke jääkülmas vees umbes 2 tundi. Pese hoolikalt. Lao kurgid tihedalt purki – asetades alla ja vahele ohtralt mustrsõtralehti. Torka kurkide vahele tillivarsi ja küüslauguküüsi. Keeda vesi ja sega soolaga. Kalla kuum soolvesi kurkidele ja lase vastavalt päev-paar toasoojas hapneda.
 

 Ainekset:
1 kg avomaa kurkkuja
kourallinen mustaherukanlehteä
2 tillinoksaa
2 cm:n pala tuoretta; piparjuurta lastuina
4-5 valkosipulin kynttä
1,5 rkl merisuolaa
1,2 l vettä
valmistusohjeet:



Liota kurkkuja jääkylmässä vedessä  noin 2 tuntia. Pese huolellisesti. Lado kurkkuviipaleet ja valitsemasi mausteet puhtaisiin purkkeihin. Kiehuta mausteliemi ja kaada se kurkkujen päälle.Jäähdytä kurkut, sulje kannet ja säilytä kylmässä.Kurkkujen makuuntumisaika on 1 viikko mutta kuten nimi kertoo ovat valmiina syötäväksi jo seuraavana päivänä.Maku parane päivä päivältä. Kurkkujen makuuntumisaika on 1 viikko!
  

Ei kommentteja: