16.11.2013

Kurpitsahillo

800 gr.kesäkurpitsa
2 sitrunaan mehu ja siemenet

ca 5 cm palatuoretta inkivääriä
400 gr hillosokeria
0,5 dl. brandyä tai rommia


Kuori kurpitsa, halkaise ja koverra lusikalla siemenet pois. Leikkaa pieniksi paloiksi.


Kuori ja raasta inkivääri. Pese sitruunat, raasta kuori ja purista mehu.(ota siemenet talteen )

               
 
                                       
                              Jos talosta löydy sideharso, voit käyttää tätä mutta paras on teesihti.
                                          Nimittäin sitruunan siemenet auttaa hilloa hyytymisessä.

                                       
                                   
         Lisää kattilaan brändi, hillosokeri ja raastettu inkivääri. Keitä n.10 minuuttia

        Poista sihti kattilasta ja soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi,keitä vielä sekoitellen        
        noin 20 minuuttia.

        Nostele hilloa puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä.

                                                    Lapsenmielisille aamupuuroa :)
                              

Ei kommentteja: