26.2.2009

"Napoleon kakku" -"Napoleoni kook"



Reseptin nimi ei pidä paikkaansa, mutta muistan syöneeni lapsuudessani juuri tätä kakkua, missä on täytteenä mannapuuro-voi-cremeä. Laitan reseptin nyt kuvien kera tänne. Kakku oli hyvää ja helppo.
Pohjaa varten tarvitset yhden paketin lehtitaikinaa, jossa kahdeksan levyä.
Paista pakkauksen ohjeen mukaan.

Täyte 1 :
Puolukkahilloa
Täyte 2 :
2 lasillista maitoa
3 rkl manna ryynejä
--Keitä siitä löysähkö puuro
Mausta 2-3 rkl vanilliinisokerilla ja jäähdytä
250 gr voita
2/3 lasillista sokeria
-- Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi. Lisää jäähtynyt mannapuuro pienet erät kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi massaksi.
Koristele jäljelle jääneen taikinan hippusilla.
Etsi sopiva lautanen johon mahtuu 4 levyä vierekkäin. Levyt leikkasin saksilla kahtia.
Levittä jokaisen kerroksen väliin reilusti puolukkahilloa ja voikreemiä. Suosittelen: kostuta maidolla pelkästään alimmaiset levyt.
Jätä voikreemiä myös päälimmäiselle kerrokselle.
Koristele myös reunat lehtitaikinahipuilla.
Kakku kannattaa valmistaa päivää ennen tarjoilua, koska maku paranee päivä päivältä.
--------------
Koogi retsept on köike muud kui Napoleon ,kuid seda kooki on lapsena söödud palju ja nime sellele pole leidnud.
Pöhi on lehttaignast ,vahele pohlamoosi ja manna-vöi kreem :
Margariin ja suhkur vahustada, ülejäänud ained segada omavahel, küpsetada ümmargune kook. Jahtunult lõigata kolmeks kihiks.Kreem: 2 kl piima, 3 spl mannat - keeta puder ja maitsestada vaniljega, jahutada. 250 g võid, 2/3 kl suhkrut vahustada. Vahustatud võikreemile segada lusika haaval juurde jahtunud mannapuder.
Ja järgmiseks hakkad kihte täitma ,köigepealt pohlamoos + vöikreem.Pealmiseks kihiks ainult vöi-manna kreem kuhu puistad peale lehttaigna puru.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!!

Pyrähdin vastavierailulle!! Ihania juttuja olet saanut leivotuksi ja vaikka kuinka paljon vielä tutustumista minulla. Linkitän sinut jotta löydän uudestaan tänne, ajan kanssa...