9.2.2009

Pikkupullat - Väike soolane snäks





Pullataikinan teko on ollut minulle aika epämiellyttävä homma siihen saakka kunnes eräs tuttu opetti monitoimikoneella sen tekemisen. Minun tekemäni pullataikina muistutti kuminauha, mikä irtipäästäessä ponkaisi takaisiin. Nyt kun olen ”mestari ” monitoimikoneen käytössä ja pullataikina onnistunut ,ei missään tapauksessa ole ollut rohkeutta poikkea perus reseptistä.
Nyt haluan kehittää itseäni ja kokeilla taikinan tekoa vedellä ja margariinilla. Ja mikä onni ,taikina onnistui ja oli kaikelle lisäksi erittäin hyvää makuista.
Säästä raha ja terveyttä ,käyttää maidon ja voin sijasta, vettä ja margariinia, et tule katumaan.

Taikinan tarvitseet :
5 dl vettä
2 pussi kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1,5 dl sokeria
1 rkl. kardemumma
1 dl kasvisöljyä tai keiju margariinia noin 150 gr sulatettuna
12 dl. jauhoja


Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää suola, kardemumma ja sokeri.

Sekoita kuivahiiva pariin desiin jauhoja ja lisää hyvin sekoittaen vesi-sokeriseokseen, jotta saat hyvän sitkon aikaiseksi.

Lisää loput jauhot ja rasva. Halutessasi voit käyttää öljyn tilalla jäähtynyttä margariinia

Alusta taikina ja anna kohoa noin tunnin verraan.

-- *--*--- * ---- * --- * --- * --- * --- * ---* --- *
Täytteen varteen paistoin sienet (kevyesti) ja sipuli , yhdistin aurinkokuivattujen tomateilla ja keittetyillä riisillä. Anna täytten vetäytyä ,että maut sekoituvat ja aloittaa taikinan teko . Käytin tätä muottia pullien tekoon.


-------------------


See meeletult maitsev saiake läks meie peolaul kohe kaubaks.Valmistamiseks teed portsu pärmitaigent ja täidiseks keetsin nöks riisi, praadisin sibulad seentega ja lisasin sinna päikse kuivatatuid tomateid.Önneks yks kena inimene saatsis Eestist mulle pelmeeni vormi milles neid siis ka tegin.Taignast selle vörra ,et jätsin välja piima ja või.Ning asendasin vee ja Keiju margariiniga.Ime hea taigen tuli, SOOVITAN.

Ei kommentteja: