31.5.2009

Aprikoosi-porkkanakiisseli /Aprikoosi -porgandi kissell

100 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja

1 l vettä

3/4 dl sokeria

2 porkkanaa

4 rkl perunajauhoja

3 rkl vettä

2 rkl sitruunamehua

Leikkaa kuivatut aprikoosit pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää vesi ja sokeri ja anna liota hetki (jos aprikoosit on kovia niin tunnin liotusta suositellaan). Raasta sillä aikaa porkkanat karkeaksi raasteeksi ja lisää kattilaan. Keitä seosta kunnes ainekset ovat pehmeitä.Sekoita vesi, sitruunamehu ja perunajauho keskenään. Nosta kattila levyltä ja kaada perunajauhoseos ohuena nauhana kattilaan koko ajan hyvin sekoittaen. Siirrä kattila levylle ja anna vielä pulpahtaa. Kaada kiisseli jäähtymään laakeaan vatiin ja ripottele pinnalle sokeria. Tarjoa jäähtyneenä jäätelön tai kerman kanssa.

------------------------------------------------------------------------------------------

Vajad :

100 gr kuivatatud pehmeid aprikoose
1 l. vett
3/4 dl .suhkurt
2 porgandit
4 spl. tärklist
3 spl.vett
2 spl. sidruni mahla

Löigu aprikoosid väikesteks tykkideks ja pane potti,lisa vesi ja suhkur , pehmeneb umbes tunnis .Riivi porgandid suurema riiviga ja lisa potti.Keeda ained pehmeks.
Sega eraldi anumas vesi( 3spl) sidrunimahl ja tärklis.Vala öhukese nirena potti kogu aeg segades kuni valmimiseni.
Targem oleks keedupott korraks tulelt tõsta, nii saab keevas kissellis rahulikult lusikat liigutada ja venivaid klimpe ei teki. Seejärel kuumutage nõrgal tulel, kuni kissell on paksenenud. Mõni mulksuv pinnale tõusev mull näitab, et nüüd on aeg pott tulelt võtta.
Jahutada ja pakkuda vahukoorega vöi jäätisega.

2 kommenttia:

maasikas kirjoitti...

ohh, kui vahva retsept, kas oli maitsev?vabandust, et ei ole sulle vastanud, aga lihtsalt pole aega.nyyd meil kodus suur remont ka käsil, nii, et aega veelgi vähem, lisaks maasikahooaeg alanud jne.jne.eks ma ikka proovi millalgi pikemalt kirjutada.sooja suve kogu su perele.

Annuska kirjoitti...

Suured tänud selle hea retsepti eest ,juba teist korda teen ,kiidu sönu saanud ...Kaunist suve !!! ja tule ikka arvuti taha ,ootame sinu retsepte ,nagu juba aru oled saanud:))