1.6.2009

Mustaherukka -mango täytekakku - Mustsöstra-mango tort







KÄÄRETORTTUKAKKU
Pohja
4 kanamunasta kääretorttupohja.
Täyte:
punaherukka hilloa
2 purkki piltti mangososetta
2,5 dl flora vispiä
puolikas rasia appelsiinituorejuustoa
400 gr maitorahka
sokeria
5 rkl vanillikreemijauhetta


Paista uunissa kääretorttulevy, kumoa se leivinpaperille jäähtymään.

Tee täyte( täytettä riittää reunoihin ja päälle )
Vatkaa kermaa ja lisää tuorejuusto, rahka , sokerit, mangosose ja kreemijauhe.Levitä tortun levylle ensin hillo ja sitten täyte.Sitten leikkaa terävällä veitsellä levystä paksut viipaleet.Sitten pyöritä yhdestä viipaleista rulla ja asettele se tarjoiluastialle, mistä tulet tarjoaman kakun.Sen jälkeen pyöritä jokainen levy erikseen sen yhden rullan ympärille niin, että muodostuu pyöreä rullakakku.Minä laitoin kakun päälle ja reunoille sama täytettä (onneksi tein sen verran paljon ) , mikä on kakun sisälläkin..Koristelussa paahdettua manteleita ja martsipanin koriste. Pursotukset menivät pilalle. Joutuin kaikki poistaman kun kermasta tuli juokseva maito:(
------------------------------------------------------------------------------------------
Tordi pöhi :
4 muna
1.5 dl suhkurt
1.5 dl. tärklist
1 tl .kypsetuspulbrit
Mikserda munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sõelu peale omavahelsegatud kuivained ja tõsta suure lusikaga alt ülespoole ettevaatlikult segamini. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225° juures 6–8 minutit.
Täidis : (täidist jagub ka servadele ja peale )
Mustsöstra moosi
2.5 dl vahukoort
2 purkki mango pyreed
100 gr apelsiini toorjuustu
400 gr kohupiima
suhkurt maitse järgi
5 spl vanilini kreemi jahu
Alusta täitmist moosiga.
Täidise jaoks vahusta kergelt vahukoor suhkuruga (maitse järgi) ning lisa löpud ained.
Kata pöhi kohupiimaseguga. Seejärel lõika biskviit neljaks ribaks. Keera üks riba rulli ja tõsta serveerimisalusele. Keera ümber selle rulli teine riba, siis kolmas ning neljas.
Pane tort külma, et täidis taheneks.

Ei kommentteja: