13.4.2009

Muffinit

Nougat-sydänmuffinit
Muffinssitaikina:
50 g voisulaa
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa
2/3 ps Wiener Nougat -crushia (kaupan leivontatarvikehyllystä)
1 1/2 Dubbel Nougat -patukkaa (Marabou)

Koristelu:- Sokerikuorrutetta (kaupan tuubista)- Wiener nougat crushia- Marsipaani-nougat-kukkia- Sokerihelmiä

* Sulata voi.* Sekoita jauhot keskenään.* Vaahdota munat ja sokeri.* Lisää maito ja voisula muna-sokeri vaahtoon.* Siivilöi jauhot taikinaan.* Sekoita joukkoon 2/3 Wiener Nougat -pussista (säästä loput koristeluun).* Paloittele nougat muffinssien lukumäärän mukaan.* Nosta lusikalla muffinssivuokiin pieni määrä taikinaa, aseta keskelle nougat-pala ja laita päälle loput taikinasta.* Paista 200 asteessa koosta riippuen n. 13-15 min.

Kuva porkkanamuffineista
Porkkanamuffinit
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl fariinisokeria (tai tavallista sokeria)
1 muna
1 dl vettä
1 rkl juoksevaa hunajaa
300 g raastettua porkkanaa
4 rkl maissiöljyä
Kuorrutus:
50 g kevyt Philadelphiajuustoa
1 dl tomusokeria
1/2 tl raastettua appelsiinin tai sitruunan kuorta

Vatkaa sokeria ja muna kuohkeaksi. Sekoita ensin kuivat ja nestemäiset ainekset erikseen. Sekoita kaikki keskenään kauhan avulla, älä vatkaa. Jaa taikina vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja levitä kuorrutus päälle. Maistuvat myös ilman kuorrutusta! Ovat mehukkaita ja hyviä!

Ei kommentteja: