29.6.2009

Omenahurmuri

Noin (3 annosta)
3 omenaa
80 g voita
½ dl Dansukkerin ruokokidesokeriaripaus
kardemummaaripaus
kanelia
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl kookoshiutaleita
2 kevyesti rouhittua piparkakkua

Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi. Voit myös kuoria, mutta kuoresta annokseen saa kivaa väriä.
Sulata kattilassa voi, lisää ruokosokeri, kardemumma, kaneli, vanilliinisokeri ja kookoshiutaleet. Vuoraa vuoka foliopaperilla ja laita omenaviipaleet siihen.
Kaada voikastike viipaleiden päälle ja sulje folio.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Avaa folio ja lisää päälle piparkakkurouhe.
Voit valmistaa annoksen myös grillissä.
Grilliin kannattanee laittaa tuplafolio, sillä neste on kova tyyppi karkailemaan.Erityisen hyvältä omenat maistuvat kinuskin ja vaniljajäätelön kanssa. Ja nyt kun kerran on valmiina ruokosokeria, niin siitä ja kermasta saa kätevästi tehtyä kinuskia.

Kinuski
½ dl sokeria
½ dl Dansukkerin ruokokidesokeria
1 dl kermaapieni
nokare voita
Keittele sokereita ja kermaa kattilassa ja hämmentele koko ajan. Aineet tiivistyvät hiljalleen kauniin ruskeaksi kinuskiksi. Kiillota kinuski lopuksi nokareella voita.

Ei kommentteja: