29.6.2009

Täytekakku -suflee täytteellä


Valmis kakku



Poikki kuva kakkusta,laitoin jonkun verran puoluka väliin.



Maito liivateseos

Kermavaahton ja tomusokerin vaahto

Kuva kakkusta löyty täältä
Pohja :
3 pientä munaa
3 dl sokeria
dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl kiehuvaa vettä
rasvaa ja graham- tai korppujauhoja vuokaan

Kostutuksen varteen tarvitset (toisin sanoen tämä on siirappi )
sokeria - 130 gr
vettä - 120 ml
konjakkia - 1 rkl

täyte :
2.5 dl kermavaahtoa
tomusokeria - 1,5 lasillista
1 lasil.maitoa
liivatetta - 20 gr

Suklaakuorrutus :
180 gr.Panda tumma suklaa
125 gr. voita
1 rkl.siirapia
Koriste :
Saksanpähkinöitä


1 . Kakkupohja:
Voitele ja jauhota vuoka valmiiksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa sitten munat ja sokerikiinteähköksi vaahdoksi, lisää kiehuva vesitilkka ja jauho-leivinjauheseos. Kaada taikina pinnoitettuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 30–45 minuuttia kunnes ruskistuu ja alkaa irrota vuoastaan. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä ja säilytä huoneenlämmössä vuoka kantenaan, kunnes on koristelun aika.

2. Valmista siirappi kostutusta varten :
Kaada pieneen kattilaan vesi ja sokeri, kiehauta, älä keitä, sekoita huolellisesti kunnes sokeri on sulanut.
Mausta konjakilla.

3. Valmista täyte:

Vaahdota kerma. Samalla lisää tomusokeri vähän kerrallaan. Lisää seokseen sulatettu liivate-maito seos.
Liivatepakkauksien päällä käyttö ohjeet. Yleensä liivate sulatetaan veteen mutta tässä ohjeessa se valmistetaan maitoon.


4. Halkaise pohja kahtia, kostuta !
Ota esiin irtopohja vuoka, kelmuta, laita alimmaiseksi ensimmäinen pohja ja kaada täyte ja päälle toinen pohja kanneksi.

5. Jääkaappiin pariksi tunniksi !

6. Valmista suklaakuorrutus :
Hae kaapista pienehkö kattila, pilko suklaat paloiksi ja sulata suklaapalat muiden aineksien kanssa paksupohjaisessa kattilassa. Aseta kuorrutettava kakku ritilälle isolle lautaselle ja levitä kuorrutus kakun pinnalle.

7. Valmista pähkinä seos.
Murskaa pähkinät.

LOPUKSI :

Nosta kakku jääkaapista, kuorruta se suklaalla ja laita päälle pähkinämurut.
Jos päätät kokeillä kakun tekoa, kommentoi makua ja kakkua muutenkin! Kiitos jo etukäteen.

Ei kommentteja: