10.7.2013

Louhisaaren juoma- mustsöstra lehest siirup

Toin tämän reseptin taas esiin.


SUOSITTELEEN TÄTÄ VALMISTA NYT ,KUN LEHDET OVAT NUORIA .Juoma tai lehtiä voi pakasta talveksi.

 


Vasemalla -lisätty vadelman lehtiä ,tiivistestä tule pehmeämpi makuinen tiiviste -suosittelen

Vasak poolses purgis vaarika lehed, ausalt öeldes meeldib mulle see maitse rohkem,saame palju pehmema maitsega siirupi-

Tämä mustaherukanlehdillä maustettu sima on ollut kuulu jo marsalkka Mannerheimin nuoruudessa. Juomaa on nimittäin valmistettu Louhisaaren kartanossa Askaisissa eli hänen kotonaan. Juomaa voi tehdä jo kuivatuista tai tuoreista mustaherukanlehdistä. Aromi juomassa on sen verran hieno, että mustaherukkapensaita kannattaa kasvattaa jo lehtien takia.

Valmistus :
Kuvassa 4 l. kattila täynnä lehtiä, lehtien väliin sirottelin sitruunanhappoa ja sen jälkeen päälle kiehuva vettä.
Tunnin kuluttua lehdet alkoivat tummua ja koko talo tuoksui mustaviininmarjojen lehdiltä.

Anna juoman tekeytyä huoneen lämmössä vuorokauden verran. Siivilöi lehdet pois. Liuota sokeri ensin osaan nestettä ja sitten koko nesteeseen.
Pullota ja säilytä kylmässä. Tarjoa juomaa jääpalojen kera sellaisena tai kivennäisvedellä laimennettuna. Marskin juoma sopii mainiosti myös juomasekoituksiin.
Kokeilu mielessä laitoin yhden pullon kourallisen vadelman lehtiä vuorokaudeksi. Aivan ihanan makuinen tiiviste siitä tulikin. Mitä voin sanoa tästä, halpaa ja tosi raikas juoma tästä tuli.
Kokeilkaa ,ette tule pettymään.
Resepti :
4 l mustaherukan lehtiä
4 l kiehuva vettä
40 g sitruunahappoa
800 g sokeria
-----------------------------------
Retsept :4 l. mustsöstra lehti
4 l keevat vett
40 gr sidrunihapet
800gr suhkurt

1 päeval korjad potti lehed,söelu veega . Lisa lehtede vahele sidrunihapet ja keev vesi peale.
2 päeval söelud lehed välja ,sulatad suhkuru väikses koguses vees(2 dl.) ja sega potti kus lehed.
Valmis ! Siirupit ei ole vaja keeta.
Säilib umbes paar nädalat kylmkapis. Maitse ei muutu kuid hakkab hägunema.
Soovitan mingi kogus sygavkylma panna ja teine osa vötta kasutusele.
Vaarika lehed panin valmis siirupisse umbes 5 tunniks vöi kogu ööks.

3 kommenttia:

Sofia kirjoitti...

Hei! Haluan kiittää juomaohjeesta! Oli niin houkutteleva kuva, että oli pakko kokeilla vaikka en ollut ennen koko juomasta edes kuullut. Hyväkuntoisten lehtien löytäminen mustaherukkapensaasta oli kyllä jo melko vaikeaa näin syksyllä, mutta tosi hyvää juomaa tuli. :) Erityisen kivaa oli että tämä onnistui täysin ilman hiivaa, ja tuoksu kotona oli kyllä ihana...

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti tästä ja muistakin juoma resepteistä. Varmaan hyviä, kaikki menee kokeiluun. Ihanat kuvat.

TaikaKokki kirjoitti...

Kiitos reseptistä. Tämä menee heti kokeiluun. Hyvää kesän jatkoa !