13.7.2013

Caesar-salaatti, kesäruokaa juustoista

Caesar-salaatin kruunaa itse tehty kastike ja krutongit. Ruokaisemman salaatista saat kun lisäät joukkoon esimerkiksi broileria tai katkarapuja.
4 annosta

Valmistusaineet:

400 gr. rooman ,side- tai jäävuorisalaattia
300 gr.kirsika tomatia
noin 4 kanafileetä
suola, pippuria maun mukaan
2 dl parmesaaniraastetta

Huuhdo salaatti ja revi suupaloiksi. Pese ja viipaloi tomatit. Yhdistä salaatti ja tomatit laakeassa kulhossa.Paista broilerinfileet kypsiksi, mausta suolalla ja suikaloi. Nosta lihasuikaleet salaatin päälle.Sekoita salaattiin kastiketta makusi mukaan. Viimeistele rouhaisulla mustapippuria ja krutongeilla .



Juustokrutongit:

Leipäviipaleita
oliiviöljyä
juustoraastetta (parmesan, manchego tai emmental)
Sivele leipäviipaleet oliiviöljyllä. Paista 175-asteisessa uunissa viitisen minuuttia, ja ripottele niille puolet juustoraasteesta. Paista lisää kolme-neljä minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Käännä ympäri ja sivele öljyä leipien toiselle puolelle ja paista vielä viisi minuuttia. Ripottele loput juustot leiville ja anna olla vielä hetki uunissa.

Salaatinkastike:

1,5 rkl. dijonsinappia
2 dl ruokaöljyä
1dl.kermaviiliä ohentamiseen
Otaa esiin tehosekoitin .Laita siihen  keltuaiset ja  ja sinappi,Lisää öljy ohuena nauhana ja vatkaa kermaiseksi kastikkeeksi.. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Ohenna tarvittaessa  kermaviilillä sillä kastikkeen tulee olla kuin ohutta majoneesia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa salaatinlehdet, pekoni ja parmesaanilastut kulhoon. Sekoita salaattiin kastiketta makusi mukaan. Viimeistele rouhaisulla mustapippuria.



                     
                           
                            
             

 

            
                             

Ei kommentteja: