11.12.2009

Joululeipä-Jõululeib


Nyt alkaa tuntumaan että Joulu lähesty ja valmistelujen kanssa alkaa tulla kiire.
Tämän herkullisen sekä nopea- ja helppotekoisen ohjeen tarjosi http://www.flora.fi/ .Tulen kokeilemaan vielä monia resepteja ennen kun aloittaan käärimään näitä paketeihiin.
Erän perheen jäseneen kommentti leivästä: jos suola olisi vähemmän ,olisi hyvää joulupulla.

 
2 pientä leipää:
2,5 dl piimää
2,5 dl Flora Ruoka -kasvirasvasekoitetta
0,5 dl Flora Culinessea (laitoin ruokaöljyä)
50 g hiivaa (käytin kuivahiiva 2x 11 gr )
1,5 tl suolaa
0,5 tl mausteneilikkaa
1 tl pomeranssikuorta
1 tl anissiemeniä (käytin vaan 1/2 tl.,kun liian voimakas maku)
1 tl fenkolia (myös 1/2 tl.)
3 rkl siirappia
11 dl vehnäjauhoja ( laitoin vaan 10 dl)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, ruohitut mausteet, siirappi, muut ainekset sekä jauhoja 10–12 dl. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Leivo taikinasta kaksi leipää, kohota ja voitele munalla, johon on lisätty ruokalusikallinen siirappia. Paista 200 °C:n lämpötilassa 25–30 minuuttia
Kuivahiiva käyttäessä ,sekoita hiiva jauhoin( 2dl ).

Ei kommentteja: