2.4.2010

Hyrrät erikoisella täytteellä

Tämä erikoinen täyte pisti silmään erässä virolaisella ruoka blogin sivulla.
Onneksi kotona löytyi Vana Tallinnan pullo ja nyt tuli sille käytöä.
En osaa sanoa  millä  korvaat Vana Tallinna ehkä konjakkilla tai makealla likööörillä.Alimaisessa kuvassa hyrrät leivottu hiivataikinasta.

Tarvitset :
1 kg lehtitaikina (minä valmistin voitaikinasta ,toisella kertaa pullataikina )
150 g unikonsiemeniä
0,5 lasil. Vana Tallinna likööriä
3 rkl vettä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl voita (en käyttänyt )
2 martsipaanin pötköä
1 muna

Paloittele kattillaan marsipaani lisää siihen loputkin ainekest ja kuumenta kunnes massasta tule siirapimainen.Minä en saanut siirapimaisen ennemmän tästä tuli massa mitä oli aika vaikea levittä.
Kauli taikinasta ohkainen iso pellin muotoinen neliö
Levitä massa pinnalle  ja kääri rullalle. Leikkaa terävällä veitsellä n 1.5 cm paksuisia viipaleita.Aseta pellille leikkauspinta ylöspäin, sujauta hyrrän "hännänpää" hieman rullan alle. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 20-25 min, tai kunnes hyrrät ovat kauniin ruskeita
.

Ei kommentteja: