16.8.2010

Leivonnaisia mustikoista

Mustikka sato on parhaimmillaan, niin monellakin teistä ovat pakastimet täysistä marjoista.

Ajattelin kerätä tänne reseptejä mitkä ovat kokeilematta mutta heti ensimmäisellä mahdollisuudella
jaan oman iloa ja kuvia teidän kanssa.



Mustikkamuffinsit


2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 rkl kauralesettä ( kaurahiutale käy myös)

1,5 dl sokeria
3 dl mustikoita
2 munaa
1 dl juoksevaa margariinia tai 150g voita sulatettuna ja hieman jäähdytettynä.
1 dl maitoa tai piimää

Mittaa leivinjauhe ja leseet jauhoihin.Ota siitä 2 rkl marjoihoin. Ei ole pakko. Onnistuu kyllä vaikka lisää mustikat sellaisenaan taikinaan.
Sekoita munat, rasva ja maito. Yhdistä seos jauhoihin. Lisää marjat
Jaa taikina muffinsvuokiin. Paista 225 asteessa noin 15 min.


Mustikka- mantelikorit


Pohja:

4dl.jauhoja

0.5 tl.suola

2 tl. kanelia

0.25 tl. neilikka

250 gr.mantelijauhetta

1.5 dl.sokeria

250gr voita

1 muna

Sekoitta keskenään kuivat aineet, nypi siihen voi ja sekoita muna, kunnes taikinasta tule tasainen. Laita kelmuun ja 30min.jääkaappiin.

Kuorrute:

3 muna

0.75 dl. sokeria

2 dl. kermaviiliä

Sekoita nämä ainekset keskenään!

400gr mustikoita täytteeksi.


Tee korit samalla tavalla kun tässä ohjeessa, täytä mustikoilla ja lopuksi kuorrutus päälle ja uuni 180 ast. noin 45 minuutiksi.

Mustikkainen marenkiunelma

Pohja:



200g voita


1 1/2dl sokeria


2 1/3dl kaurahiutaleita


3dl vehnäjauhoja


Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kaurahiutaleet ja jau-hot. Pyöräytä sekaisin. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteisessa uu-nissa n. 20min.


Rahkatäyte:


1prk rahkaa (250g)


2.5dl flora vispiä


3/4dl sokeria


1tl vaniljasokeria


n. 4dl mustikoita


Vaahdota flora vispi ja lisää muut aineet, viimeisenä mustikat. Levitä tasaiseksi pohjan päälle.


Marenki:


3 munanvalkuaista


2dl erikoishienoa sokeria


Erottele munista valkuiset, laita puhtaaseen ja kuivaan vatkauskulhoon. Aloita vatkaamaan ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi, jatka vatkausta ja lisää pikkuhiljaa sokerit. Levitä rahka-täytteen päälle ja paista sen verran että pinta saa hieman väriä.

2 kommenttia:

Hönttä kirjoitti...

Kiitos ohjeista! Näitä pitäisi tehdä, nyt kun on kerran mistä tehdä :)

Annuska kirjoitti...

Kiitos, kiitos. Itse asiassa löytyy internetistä mitattoman vähäiseen leivonnaisreseptejä mustikoista.
Käyn ”kalastamassa” virolaisten ruoka keskustelu palstalta, ehkä löytyy jotain uutta:)