4.8.2010

Mustasõstra-mousse -mustaherukka mousse

Kogus möeldud  6-le


6 dl Must sõstart
1 dl Suhkurt
4 lehte Želatiini
2 sl Creme de Cassis või kodumaine mustsõstralikööri
4 dl Vahukoort

Püreesta mustad sõstrad ja suru läbi sõela. Lase želatiinilehtedel külmas vees 5 minutit paisuda. Pigista kuivaks ja sega 0,5 dl keeva veega lahustumiseni. Sega juurde mustasõstrapüree ja soovi korral liköör. Vahusta koor, lisades vahustamise lõpupoole suhkrut.


Sega vahukoor õrnalt mustasõstrapüree hulka. Tõsta vaht serveerimisnõudesse ja hoia 2 tundi enne lauale andmist jahedas
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
Määrä 6 hkl:lle
tarvitset:
 
6 dl. mustia herukoita
1dl sokeria
4 liivatelehteä
2 rkl.mustaherukka likööriä ( voi jättää pois )
4 dl.kuohukerma
 
Soseuta marjat ja siivilöi. Laita liivatelehdet runsaaseen määrään kylmää vettä.

Kun liivatelehdet ovat liuenneet ja ovat pehmeitä, sulata ne pieneen määrään kiehuvaa vettä. Kaada liuo-teseos ohuena nauhana mustaviinimarjan soseeseen ja tarvittaessa likööri.

Flora Vispi, ja sekoita siihen sokeri. Sekoittaa varovasti kerma marjoihin. Nosta mousse laseihin ja laita hyytymään jääkaappiin mielellään pariksi tunniksi .

Koristele marjoilla ja tarjoa kylmänä.

Ei kommentteja: