11.10.2010

Suppilovahvero-savuporokeitto

Ylpeänä voin ilmoitta että noin 20 litra tuoreita sieniä olen saanut kuivatettua ja purkeissa odottamassa vuoroa:) Niin kauan kun sieniä löytyy teen luonnollisesti kaikki ruuat tuoreista sienistä.

Tässä  teille kuivattujen ja tuoreiden sienten vastaavuutta arvioitaessa on suuntaa-antava ohje:
50 g kuivattuja sieniä = n. 500 g eli n. 1 litra tuoreita, perattuja sieniä.

Resepti :
3 dl kuivattuja suppilovahveroita on sama kun  litran verran tuoreena
3 dl kermaa
1 sipuli
8 dl kasvislientä
100 g kylmäsavuporo Koskenlaskijaa
0,5 tl suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä

Soppa valmistuu näin:

Laita kuivatut sienet likoon kermaan pariksi tunniksi.
Pilko sipuli ja kuullota se keittokattilan pohjalla pienessä määrässä rasvaa.
Kaada mukaan kasvisliemi. Valmistin liemen 8 dl vettä + 1 Knorr fon du Chef -kasvisliemilöllö.
Paloittele joukkoon Koskenlaskija ja anna sen sulaa.
Kaada mukaan sienet kermoineen.

Hauduttele 10 min.

Valmista suuruste sekoittamalla vehnäjauhot kylmään vesitilkkaan. Kaada pieninä annoksina nauhamaisesti kiehuvan kuumaan keittoon samalla sekoittaen.
Lisää suolaa tarvittaessa.

Koristele pekonin paloilla ,paprikalla , persiljapestolla , kurpitsansiemenillä, leipäkrutongeilla tai ruohosipulisilpulla.
 
--*--*--*--*--*

1 kommentti:

ellu kirjoitti...

vau, mahtava sienisaalis! kateeksi käy!