2.4.2011

tuulesta temmatut - huippu hyvät tuulihatut




Nuo herkut virkistä nostalgisia muistoja.
Lapsena , matkalla koulustaan kotiin ohitin konditorian mistä sai näitä herkkuja vaan silloin tällöin .Voi sitä onnen päivää kun sattumoisin oli tuulihattuja myynnissä, jäin pitkään jonoon odottamaan vuoroa ,äkäinen myyjä täti täytti paperipussin kymmenellä tuulihatuilla ja peri siitä 1 rupla ja 20 kopikat.Ja matkaa jatkui kunnes käteen jäi tyhjä pussi ja hyvä mieli.

 
Resepti :
100 gr voita
250 ml.vettä
100 gr. jauhoja
3 muna 
ripaus suola

1. Kiehauta voi ja vesi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kerralla koko ajan puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten. Kuumenna seosta edelleen voimakkaasti vatkaten kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, anna seoksen hieman jäähtyä ja vatkaa munat yksitellen joukkoon.


2. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Paista tuulihattuja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, laske lämpö 150 asteseen ja jatkaa paistamista 15 min.verran.Ava uunin luukku ,älä nosta tuulihattuja sieltä vaan anna olla noin 5 min.verran etteivät säikähtäisi.

PS.Älä aukaise luukkua paistamisen aikana.


Makea Mokkatäyte:


5 rkl maitoa, 1½ rkl hienoksi jauhettua mokka -tai pikakahvia, 75g taloussuklaata, 1½ dl kuohukermaa; Maito ja kahvi kattilaan. Kuumenna hitaasti, koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois levyltä ja jätä maustumaan 5ksi minuutiksi. Kaada tiheän siivilän, tai suodatinpaperin läpi kulhoon ja jäähdytä. Sulata suklaa ja vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon, jäähtynyt kahvi varovasti sekoittaen ja kaksi kolmas osa hiukan jäähtyneestä suklaasta. Loput suklaat voit käyttää tuulihattujen koristeluun

Kermavaahto -rahka täyte :

100gr.rahka
2 dl vispivaahtoa
1 tl.liivatejauhetta
sokeria+ vanilje sokeria
Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää rahka ja mausta sokereilla.

Kiehuttaa pieni tilkka nestettä ja lisää kiehuvaan veteen 1 tl. liivatejauhetta.
Sekoittele liivatejauhe kunnolla veden sekaan niin että se oikeasti liukenee. Anna jäähtyä huoneenlämmössä välillä sekoittaen. Vatkaa sähkövatkaimen avulla liivateneste rahka seokseen.
Pistä jääkaappiin ainakin 10 minutiksi minkä jälkeen täytät tuulihatut.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva resepti ja pitääpä kokeilla, mutta olen huomannut blogia lueskellessa, että muutamat suomenkieliset lauseet ja sanat ovat välilä vähän omituisia ja menee heti ennen kuin ymmärtää tarkalleen mitä tarkoitatte. Toki ymmärrän,että suomi ei ole äidinkielenne ja on rohkeaa pitää blogia muulla kielellä (peukut pystyyn siitä), mutta kehotan kiinnittämään huomiota sanojen loppuihin. Toivon että otatte tämän kommentin ennemmin pienenä vihjeenä, sillä mitään negatiivistä sanottavaa minulla ei todellakaan ole. Kiva blogi ja maukkaita ruokia :)

Annuska kirjoitti...

Kiitos kommentista.Palaute on rakentavaa,yritän parhaani mukaan kirjoittaa oikein, mikä ei välttämättä aina onnistu.Kiitos ja toivottavasti ruuat maistuvat:)