20.10.2011
kesän satoa - Kesäkurpitsa peltileipä
Tästä tule pellillinen:
1 (300 g) kesäkurpitsaa
4 tl suolaa
7 dl vettä
1 pkt (50 g) hiivaa
1 dl hunajaa
1 dl auringonkukansiemeniä (paahdettuna )
n. 15 dl sämpyläjauhoja ( puolet vehnä ja puolet sämpyläjauhoja )
3 rkl öljyä
Pinnalle : öljyä ja auringonkukansiemeniä
* Pese ja raasta kesäkurpitsa.Ripottele raasteeseen suola ja anna seistä n.tunnin ajan.Purista raasteesta neste pois.
* Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja (sulata vähän jos ei ole juoksevaa), siemenet ja kesäkurpitsaraaste.
* Alusta taikina osalla jauhoista löysäksi. Lisää öljy ja loput jauhoista vähitellen.Alusta kimmoisaksi taikinaksi.
* Anna taikinan kohota kaksikertaiseksi.
* Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.Taputtele levyksi.
* Anna kohota 15 minuuttia.
* Jaa kohonnut leipä taikinapyörällä neliöiksi (tämä ei kunnolla onnistunut).
* Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.
* Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti