20.10.2011

kesän satoa - Kesäkurpitsa peltileipä



Tästä tule pellillinen:

1 (300 g) kesäkurpitsaa
4 tl suolaa
7 dl vettä
1 pkt (50 g) hiivaa
1 dl hunajaa
1 dl auringonkukansiemeniä (paahdettuna )
n. 15 dl sämpyläjauhoja ( puolet vehnä ja puolet sämpyläjauhoja )
3 rkl öljyä

Pinnalle : öljyä ja auringonkukansiemeniä

* Pese ja raasta kesäkurpitsa.Ripottele raasteeseen suola ja anna seistä n.tunnin ajan.Purista raasteesta neste pois.

* Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja (sulata vähän jos ei ole juoksevaa), siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

 * Alusta taikina osalla jauhoista löysäksi. Lisää öljy ja loput jauhoista vähitellen.Alusta kimmoisaksi taikinaksi.

* Anna taikinan kohota kaksikertaiseksi.

* Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.Taputtele levyksi.

* Anna kohota 15 minuuttia.

* Jaa kohonnut leipä taikinapyörällä neliöiksi (tämä ei kunnolla onnistunut).

* Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

* Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia

Ei kommentteja: