17.7.2012

Vaniljainen Mojito-juustokakku

Mojitokakun raikas makuelämys ei jätä ketään kylmäksi.

Ainekset

  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä
  • 1 vaniljatanko halkaistuna
  • 3 oksaa tuoretta piparminttua tai minttua
  • Pohja
  • 175 g  Domino Minttu-keksejä
  • 35 g voita tai margariinia sulatettuna
  • Täyte
  • 3-4 liivatelehteä
  • 200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
  • 4 dl vaniljalla maustettua rahkaa tai vaniljajogurttia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 limen mehu ja raastettu kuori
  • Koristeluun
  • reilusti tuoretta minttua

Valmistusohjeet

*Mittaa kaikki minttusiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä siirapiksi (n. 15-20 minuuttia). Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä hieman.Poista mintun oksat.

*Murskaa Domino Minttu -keksit jauheeksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

*Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja vaniljarahka keskenään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto juusto-rahkaseokseen ja mausta täyte limen mehulla ja raastetulla kuorella. Liuota liivatelehdet, joista on puristettu liika vesi pois, vielä lämpimään minttusiirappiin.
 
*Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla.
* Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia/ yön yli. Koristele pinta mintunlehdillä.

Ei kommentteja: