Mojitokakun raikas makuelämys ei jätä ketään kylmäksi.
Ainekset
- 1,5 dl sokeria
- 1,5 dl vettä
- 1 vaniljatanko halkaistuna
- 3 oksaa tuoretta piparminttua tai minttua
- Pohja
- 175 g Domino Minttu-keksejä
- 35 g voita tai margariinia sulatettuna
- Täyte
- 3-4 liivatelehteä
- 200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
- 4 dl vaniljalla maustettua rahkaa tai vaniljajogurttia
- 2 dl kuohukermaa
- 2 limen mehu ja raastettu kuori
- Koristeluun
- reilusti tuoretta minttua
Valmistusohjeet
*Mittaa kaikki minttusiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä siirapiksi (n. 15-20 minuuttia). Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä hieman.Poista mintun oksat.
*Murskaa Domino Minttu -keksit jauheeksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
*Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja vaniljarahka keskenään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto juusto-rahkaseokseen ja mausta täyte limen mehulla ja raastetulla kuorella. Liuota liivatelehdet, joista on puristettu liika vesi pois, vielä lämpimään minttusiirappiin.
*Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla.
* Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia/ yön yli. Koristele pinta mintunlehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti