9.7.2012
Raparperi jäätelöä kesän kunniaksi
Tarvitset :
500 ml kuohukermaa
300 gr Kondensoitu maito
200-300 g raparperia
1-2 dl sokeria
halutessasi tuoretta raastettua inkivääriä (ehdoton )
Hillo:
Kuori ja pilko raparperi. Lisää sokeri ja keitä hiljaisella tulella kunnes raparperi on pehmeää ja neste melkein haitunut . Jos haluat lisätä makua, sekoita raparperin joukko tuoretta raastettua inkivääriä. Ota huomioon, että jäätelö itse on melko makea ja täytteenä menevä raparperihillo voi siksi olla pikkaisen kirpeä.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitotiiviste. Kaada seos astiaan joka kestää pakastamista.Kaada ohut kerros jäähtynyttä raparperihilloa kuohukerman massa päälle. Sekoita muutaman kerran haarukalla kunnes jäätelöön tule tasaisesti raitoja.
.Laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Tarjoa kinuskin kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti