9.7.2012

Raparperi jäätelöä kesän kunniaksi



Tarvitset :


500 ml kuohukermaa

300 gr Kondensoitu maito



200-300 g raparperia

1-2 dl sokeria

halutessasi tuoretta raastettua inkivääriä (ehdoton )

Hillo:
Kuori ja pilko raparperi. Lisää sokeri ja keitä hiljaisella tulella kunnes raparperi on pehmeää ja neste melkein haitunut . Jos haluat lisätä makua, sekoita raparperin joukko tuoretta raastettua inkivääriä. Ota huomioon, että jäätelö itse on melko makea ja täytteenä menevä raparperihillo voi siksi olla pikkaisen kirpeä.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitotiiviste. Kaada seos astiaan joka kestää pakastamista.Kaada ohut kerros  jäähtynyttä raparperihilloa kuohukerman massa päälle. Sekoita muutaman kerran haarukalla  kunnes jäätelöön tule tasaisesti raitoja.
.Laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Tarjoa kinuskin kanssa.


Ei kommentteja: