23.6.2012

Sitruuna-suklaatäytekeksit

30 annosta
Valmistusaineet
100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 kpl kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
Täyte :
100 g Viola® sitruuna tuorejuusto laktoositon
1 dl lemon curd-tahnaa

Valmistusohje
Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Lämmitä, kunnes suklaa on lähes sulanut. Nosta kattila liedeltä, sen lämpö riittää sulattamaan loput suklaasta. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaaseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita suklaaseoksen joukkoon. Nostele teelusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile nokareet pyöreiksi, noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia uunin tehosta riippuen. Jos keksin reunat alkavat tummua niin ota keksit heti uunista. Jäähdytä.
Levitä puolelle suklaakekseistä sitruuna tuorejuustoa. Nosta tuorejuuston päälle nokare lemon curd –tahnaa. Paina täytteen päälle täyttämätön suklaakeksi ja paina keksit kevyesti yhteen.

4 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Hei, löysin herkullisen kuuloisen ohjeen viron kielellä. Aika hyvin sain ainekset selville, mutta ohje tuottaa hankaluuksia. Autatko suomentamisessa:

Näpi küpsetusmargariin ja tordipulber purutaoliseks massiks. Sega omavahel kohupiim, munad, suhkur, hapukoor ja vaniliin. ¾ taignapurust puista koogivormi põhjale, lõigu peale rabarberid ja maasikad ning kalla üle kohupiimaseguga. Seejärel puista peale ülejäänud taignapuru.

Ohje on täältä:
http://vilmateebmeisterkokaks.blogspot.fi/2008/11/maasika-rabarberikook.html

PS. Vierailen blogissasi ensimmäistä kertaa, löysin tänne Maasikas-blogista. Sinulla on herkullinen blogi, sopiiko, että linkitän sinut?

Annuska kirjoitti...

Hei, yrittään parhaan mukaan auttaa.Nypi kuivat aineet(valmis jauhonseos "Vilma" ) ja rasva tasaiseksi seokseksi.Sekoita rahka, munat, sokeri, kerma ja vanilje sokeri keskennään.Ota3/4 osaa taikinasta ja ripotele vuoan pohjalle. Paloittele pohjalle raparperit ja mansikkat. Ja kaada päälle rahkaseos. Ripottele päälle loput taikina.Paista 180ast.50 min.Kysy lisää tarvittaessa.

Annuska kirjoitti...

Kyllä minut saa linkittää :))

Kirsi kirjoitti...

Hyvä, kiitos avusta!! =)